Zöldséges zabpehelyfasírt

30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket kevés sós vízben puhára pároljuk.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját elkeverjük a tejjel, hozzáadjuk a lisztet, az apróra vágott sonkát, a zöldségeket, a zabpelyhet, megsózzuk, megborsozzuk. Óvatosan hozzákeverjük a habot is. 
  3. Az olajat felforrósítjuk, és az elkészült masszából egy evőkanál segítségével kis fasírtokat szaggatunk bele. Aranybarnára sütjük, majd konyhai törlőpapírra szedjük, hogy a felesleges zsiradék lecsepegjen. Tálalhatjuk salátával, rizzsel, de főzelék feltétje is lehet.

Megjegyzés

Ha gluténmentes zabpehelyhet használunk, lisztérzékenyek is fogyaszthatják! - scarlett69

Ezek is érdekelhetnek

Friss