hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges töltött vagdalt

MME MME
4/5
120 perc
rafinált
olcsó

Elkészítés

Előkészítése: a zöldségeket megtisztítom. A sárgarépát, a tököt és a zöldpaprikát felcsíkozom. A zsemlét apró kockákra vágom, és a tejjel leöntöm, majd jól átforgatom. Nagy őzgerincformát olajjal kikenek, zsemlemorzsával beszórok.

Elkészítése: a tojást mély keverőtálba ütöm. Hozzáadom az összemorzsolt tejes zsemlét meg a darált húst, és rászórom a fűszereket. Beleteszem a zúzott fokhagymát, és az egészet addig gyúrom, míg formázható massza nem lesz. A hús felét belenyomkodom a formába, majd sorban, egy csíkban elrendezem rajta a darabolt zöldségeket, a petrezselyemzöldet meg a zöldborsót. Kissé bele is nyomkodom, majd a megmaradt húsmasszát ráterítem. Tenyeremmel összetömörítem, hogy levegő ne maradjon benne, ezután alufóliával befedem. Előmelegített, forró sütőbe tolom, és 50 percig közepes lángon sütöm. Végül a fóliát leveszem, és egy kissé megpirítom a tetejét. Még forrón kiborítom a formából. Ha lehűlt, éles késsel felszeletelem. Bármilyen köret illik hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss