Elkészítés: A rizst a tasakon lévő leírás szerint puhára főzzük (mivel ez kb. 40-45 perc, így ezzel kell kezdeni). Ezután alaposan lecsepegtetjük, majd kihűtjüki.
A zöldségeket megtisztítjuk, zsülienre vágjuk. A hagymát megpucoljuk és felaprítjuk.
A wokba beleöntjük az olajat, felhevítjük. Hozzáadjuk a hagymát, és kevergetve 1-2 perc alatt üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk a zsülienre vágott sárgarépát és a paszternákot (vagy zöldséget), és pár perc alatt roppanósra pároljuk. Ezután hozzáadjuk a zöldborsót (amennyiben fagyasztottat használunk, nem kell felengedni, mehet fagyosan a zöldségekhez), és pár perc alatt puhára pároljuk.
A puhára párolódott zöldségeket ízlés szerint sózzuk, megszórjuk őrölt borssal, majd hozzáadjuk a készre főzött, kihűtött rizst, és óvatosan összeforgatjuk. A közepébe mélyedést csinálunk, majd az előzőleg villával felvert tojásokat beleöntjük. Óvatosan, hogy a tojás ne nagyon törjön össze, kevergetve készre sütjük.
Végül a tetejére ízlés szerint sajtot reszelünk, hogy kissé ráolvadjon. Rögtön még melegen tálaljuk. Ízlés szerint tálalás előtt még reszelt sajttal megszórhatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre