Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egzotikus, zöldséggel töltött tésztapárnák

45 perc
bonyolult
megfizethető
10 adag

Elkészítés

  1.  A zöldségeket megtisztítjuk. A paprikát kimagozzuk, húsát nagyobb darabokra vágjuk, a padlizsánt és az édesburgonyát felkockázzuk, a cukkinit vékonyan felszeleteljük. Az előkészített zöldségeket tepsibe tesszük, meghintjük a köménnyel és az olívaolajjal. Megsózzuk és megborsozzuk, majd alaposan összeforgatjuk. 
  2. A zöldségeket 200 fokos sütőben 30 percig süthük. Hozzáadjuk a vörös lencsét, majd felöntjük az alaplével. Visszatoljuk a sütőbe további 15–20 percre. 
  3. Grill fokozatra kapcsoljuk a sütőt. Beborítjuk a zöldséget, majd 5–8 perc alatt aranyszínűre grillezzük. 
  4. A sült zöldséget egészen finomra vágjuk. Összeforgatjuk a paprikakrémmel, valamint a durvára vágott petrezselyemmel. Ízlés szerint megsózzuk és megborsozzuk. 
  5. 1 db réteslapot megkenünk kevés olvasztott vajjal, majd hosszában félbevágjuk. Mindkét tésztalap sarkába 2-2 ek zöldséges keveréket teszünk. Háromszög alakúra hajtogatjuk, a széleket kissé összenyomkodjuk. 
  6. Ugyanígy készítjük el a többi réteslapot is. Mindet sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd átkenjük a megmaradt vajjal. Meghintjük kevés pirospaprikával, majd 200 fokos sütőben aranyszínűre sütjük.
A zöldséget alaposan csepegtessük le, hogy a réteslap ne ázzon el!

Ezek is érdekelhetnek

Friss