Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges tészta kacsamellel

MME MME
45 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • 2 db kacsamell
  • 30 dkg cukorborsó
  • 3-4 szál sárgarépa
  • 10 dkg shiitake gomba
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg szezámmag
  • 2 adag woktészta
  • szezámolaj
  • szójaszósz
  • keményítő

Elkészítés

  1. A kacsamellről eltávolítjuk a bőrt, felvágjuk kis darabokra, és forró serpenyőben kisütjük belőle a zsírt. A kacsamellet vékony csíkokra vágjuk, fél órára beáztatjuk a szójaszósz és a víz 2:1 arányú elegyébe.
  2. A sárgarépát vékony csíkokra vágjuk, a gombát felszeleteljük. A cukorborsót leforrázzuk. A szezámmagot forró serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk. A tésztát a csomagoláson látható előírás szerint sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
  3. A kacsamellről a szószt leszűrjük, megszórjuk egy kis keményítővel, így szaftosabb marad sütéskor. A mellet a forró kacsazsírban több részletben kisütjük, majd kiszedjük és megszórjuk a pirított szezámmaggal.
  4. A visszamaradt zsiradékon roppanósra pároljuk a répát, a gombát és a cukorborsót, amikor elkészültek, összeforgatjuk a kifőtt tésztával; szójaszósszal, szezámolajjal és fokhagymával ízlés szerint ízesítjük. A kacsamellel tálaljuk.

 

Megjegyzés

Recept és fotó: Nemzeti sport/Bajnokok reggelije - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss