Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk. A cukkinit nem kell meghámozni! A hagyma kivételével mindent egyforma vékony kis hasábokra vágunk. A hagymát egészen finomra metéljük.
A füstölt szalonnát nagyon apró kockákra vágjuk, majd serpenyőben kiolvasztjuk a zsírját. A pörcöt benne hagyjuk. Hozzátesszük a hagymát, és kevergetve megfonnyasztjuk. A tűzről lehúzva belekeverjük a fűszerpaprikát, és ráöntünk 2 evőkanál vizet. Ezután rátesszük az összes felaprított zöldséget, és lefedve pároljuk néhány percig. Beletesszük a húsleveskockát és belekeverjük a tejfölt is. Ügyeljünk arra, hogy a zöldség ne puhuljon meg nagyon!
Közben a tésztát kifőzzük, leszűrjük, majd összeforgatjuk a zöldségekkel.
Tűzálló tálba öntjük a keveréket, a tetejét megszórjuk a lereszelt füstölt sajttal, és forró sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre