Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges tepsis ponty

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • 1 nagyobb ponty
  • 50 dkg burgonya
  • 1 db cukkini
  • 3 db paradicsom
  • 3 db paprika
  • 3 db vöröshagyma
  • 5–6 gerezd fokhagyma
  • 3 db alma
  • 2 dl tejföl
  • pirított fenyőmag
  • fűszer paprika
  • ételízesítő
  • majoránna
  • étolaj

Elkészítés

  1. A zöldségeket és az almát megtisztítjuk, majd felkarikázzuk és tepsibe tesszük.
  2. A megtisztított halat beirdaljuk. Fokhagymakarikákat teszünk a résekbe, megpirítjuk a fenyőmagot és abból is teszünk az irdalásba. Megkenjük olajjal, és ízlés szerint megszórjuk fűszerpaprikával, ételízesítővel, majoránnával, a megmaradt fenyőmaggal, sóval. Rákanalazzuk a tejfölt a halra, majd beletesszük a tepsibe, és készre sütjük.
  3. Burgonyapürével tálaljuk. 

RAKOTT KRUMPLI

TOJÁSLEPÉNY OLASZOSAN (FRITTATA)

Megjegyzés

Földes Józsefné receptje 2014-es megyei szakácskönyvben jelent meg. Még egészségesebb, ha a hal belsejébe is teszünk különböző zöldségeket, például petrezselyem zöldjét, karfiolt, kaliforniai paprikát - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss