hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges-tejszínes csirkemell

30 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A csirkemellet vágjuk kisebb kockákra, sózzuk, borsozzuk, keverjük alaposan össze, majd hagyjuk kicsit állni, hogy az ízek átjárják.

A fokhagymát vágjuk fel apróra. A sárgarépát vékonyan szeleteljük fel, a cukkinit és a gombát vágjuk fel ízlés szerint.

Egy wokban (vagy serpenyőben) hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a fokhagymát, pár pillanat múlva a csirkemellet is (figyeljünk, nehogy a fokhagyma megégjen, mert keserű lesz!). Kevergetve pirítsuk 5-6 percig, majd egy szűrőkanállal szedjük ki a húst és a fokhagymát is.

Hevítsük fel újra az olajat, adjuk hozzá a sárgarépát, és pirítsuk pár percig, majd adjuk hozzá a cukkinit és a gombát, és szintén pirítsuk pár percig. Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg egy csipet szerecsendióval és ízlés szerint kakukkfűvel.

Amikor a zöldségek már félpuhára párolódtak, szórjuk meg a liszttel, keverjük alaposan össze, adjuk hozzá az elősütött fokhagymás csirkemellet, majd öntsük fel a tejszínnel. Félig fedjük le a wok tetejét, majd főzzük pár percig, hogy a zöldségek még roppanósak maradjanak, és a szaft kissé besűrűsödjön.

Közben ízlés szerint készítsünk mellé köretet. Én barna rizst főztem, de tésztával, vagy éppen krumplipürével is tálalhatjuk.

Tálaláskor a rizst (vagy ízlés szerinti köretet) szedjük tányérra, kanalazzuk rá az elkészült zöldséges-tejszínes csirkemellet, és úgy kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek