A zöldséges taco elkészítéséhez a vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, felkockázzuk és 2 evőkanál olajon megdinszteljük. Rátesszük a szeletelt gombát, felöntjük a 2 dl vízzel, ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a chilit és a köményt. Megsütjük, és amikor kész, összeturmixoljuk.
A cukkinit csíkokra szeljük, a kaliforniai paprikát felszeleteljük és a maradék 1 evőkanál olajjal összeforgatjuk. Sóval, borssal, oregánóval fűszerezzük és grillsütőben megsütjük.
A tortillák mindkét oldalát kevés vízzel meglocsoljuk, majd forró serpenyőben megmelegítjük őket. Mindegyikre kenünk 1-1 evőkanál sült gombát, majd megpakoljuk a grillezett zöldségekkel. A tetejükre felkockázott paradicsomot teszünk és megszórjuk petrezselyemmel.