Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges szendvicskrém

default user icon
MME
60 perc
mester
átlagos
10 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Közben egy mély tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  2. A megtisztított fokhagymát egészben hagyjuk, a vöröshagymát felaprítjuk. A megmosott koktélparadicsomokat félbevágjuk, a paprikát kicsumázzuk, majd a padlizsánnal és a cukkinivel együtt apróra kockázzuk. A leöblített fűszernövények lecsipkedett leveleit finomra vágjuk.
  3. A feldarabolt zöldségeket és az egész fokhagymagerezdeket eloszlatjuk a tepsiben. Megszórjuk az aprított zöldfűszerekkel, megsózzuk, megborsozzuk, és megcsepegtetjük egy kevés olívaolajjal. Az előmelegített sütőben sütjük 30 percig, majd kissé hűlni hagyjuk.
  4. A sajtot finomra reszeljük. A sült zöldséget a sajttal, a mandulával és a maradék olívaolajjal együtt turmixgépbe tesszük, tetszés szerint darabosra vagy krémes állagúra pürésítjük, majd megsózzuk, megborsozzuk.
  5. Végül a szendvicskrémet tálkába töltjük, és a felszeletelt bagettel kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss