Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges-sajtos lasagne

90 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A lasagnelapokat haraphatóan keményre (al dente) előfőzzük. Közben a répát és a zellert durvára reszeljük, a pórét szálasra metéljük, a hosszában félbevágott cukkinit felszeleteljük. A leforrázott paradicsomot a héj lehúzása után felkockázzuk, a petrezselymet finomra vágjuk. A megtisztított hagymát, valamint a fokhagymát apróra kockázzuk, és a felforrósított olajon megpároljuk.
  2. Hozzáadjuk az előkészített zöldségeket és a petrezselymet, felöntjük az alaplével és a borral, majd paprikával, sóval, frissen őrölt borssal és szerecsendióval megfűszerezve 12-15 percig pároljuk. Végül hozzákeverjük a tejfölt és szükség esetén utánaízesítjük.
  3. A sajtot lereszeljük. Négy kisebb felfújtforma vagy egy nagyobb tűzálló tál aljára egy kevés zöldséges keveréket terítünk, majd megszórjuk reszelt sajttal és beborítjuk leszűrt, lecsepegtetett lasagnelapokkal. A maradék alapanyagokból folytatjuk a rétegezést úgy, hogy felülre zöldség és sajt kerüljön. Végül a lasagnét 190 fokos sütőben készre sütjük 35-40 perc alatt. 

11 LASAGNE RECEPT, AMELLYEL EGY OLASZT IS LEPIPÁLSZ>>> 

ELLENÁLLHATATLAN VENDÉGVÁRÓ FALATOK: LASAGNEKOSÁRKÁK GYORSAN, BESAMEL NÉLKÜL!>>> 

TESZT! MELYIK BOLTI LASAGNE KÖZELÍTI MEG LEGJOBBAN A HÁZIT?>>> 

Megjegyzés

Recept és fotó: Wirths PR / Trendxpress - MME
Rétegezéskor úgy oszd be a sajtot, hogy legfelülre kicsivel vastagabban tudd szórni.

Ezek is érdekelhetnek

Friss