Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges-sajtos korongok

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A vegyes zöldségeket meghámozzuk. Falatnyi darabokra vágjuk mindet, forrásban lévő, sós vízben félpuhára főzzük őket, végül leszűrjük és lecsepegtetjük. A zabpelyhet beáztatjuk a tejbe, és hagyjuk megduzzadni.

2.

Az előfőzött zöldségeket finomra vágjuk, és tálba tesszük. Hozzáadjunk a reszelt sajtot, a zsemlemorzsát, a tojást és a beáztatott zabpelyhet. Megsózzuk, majd curryporral ízesítjük. A masszát alaposan összedolgozzuk, ha szükséges, kevés zsemlemorzsával sűrítjük.

3.

A panírhoz a lisztet és zsemlemorzsát tálba tesszük. A tojást habosra keverjük. A masszából tallérokat formázunk, majd mindet megforgatjuk először a lisztben, majd a tojásban és a morzsában. Végül a felforrósított olajban ropogósra sütjük őket.

Ezek is érdekelhetnek

Friss