A zöldségeket megtisztítjuk, és kisebb darabokra vágjuk. A brokkolit, a répát és a krumplit külön-külön puhára főzzük, majd leszűrjük, áttörjük, és kihűtjük.
A brokkolit összekeverjük a tojással, a burgonya felével és a zsemlemorzsa 2/3 részével. Megsózzuk, és a fűszerekkel ízlés szerint ízesítjük.
A kapott masszából golyókat formázunk, megforgatjuk a maradék zsemlemorzsában, majd félretesszük.
A sárgarépát elkeverjük a tojással, a maradék burgonyával, a liszttel, a zsemlemorzsa felével. Megsózzuk, és ízlés szerint ízesítjük a fűszerekkel.
A kapott masszából golyókat formázunk, megforgatjuk a maradék zsemlemorzsában és félretesszük.
A brokkolis és a répás golyókat forró, bő olajban kisütjük, majd konyhai papírtörlőre szedve lecsepegtetjük.