Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges rizottó

MME MME
4.5/5
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Megtisztítom és szeletekre vágom a gombát. Margarinon megfonnyasztom a szálakra aprított hagymát. A sárgarépát karikára vágva, a gombát pedig szeletekre vágva teszem hozzá. Belereszelem káposztareszelõn a zöldpaprikát. Jöhet a finomra vágott petrezselyemzöld is, majd megsózom, borsozom. Addig rotyogtatom óvatosan, míg a gomba az eresztett levét el nem fõvi. Ha a zöldborsónk zsenge, ekkor teszem hozzá, ha keményebb, a többi zöldséggel együtt. Beleöntöm a pohár rizst, és a forrásban lévõ vizet (a rizs-víz aránya 1:2 legyen). Utánasózom szükség szerint. Fedõ alatt, lassú tûzön készre fõzöm. Majd belekeverem a krémsajtot. Tálaláskor reszelt trappistasajttal megszórjuk.

Megjegyzés

A zöldség variálható. Brokkoli, zöldbab, vörösbab, karfiol, stb... mind finom a rizottónkba, csak ezeket a keményebb zöldségeket elõre fõzzük meg sós vízben. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss