Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges rétes szuperegészségesen

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • 6 dkg sárgarépa
  • 6 dkg burgonya
  • 1,5 dkg friss gyömbér
  • 6 dkg szárzeller
  • 30 dkg káposzta
  • 4 dkg póréhagyma
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • 4 dkg szójacsíra
  • 16 dkg füstölt tofu
  • 2 ek olaj + a kenéshez
  • 1 ek citromlé
  • 1 cl szójaszósz
  • 1 kk cseresznyepaprika-krém
  • bors
  • cukor
  • koriander vagy petrezselyem
  • 1 csomag réteslap

Elkészítés

  1. A töltelékhez a sárgarépát, a burgonyát és a gyömbért meghámozzuk, a többi zöldséget megtisztítjuk, a csírát leöblítjük. A sárgarépát, a szárzellert és a pórét vékony csíkokra metéljük, a burgonyát apróra kockázzuk, a káposzta leveleit a torzsa eltávolítása után kis darabokra tépjük vagy vágjuk. A gyömbért és a fokhagymát finomra aprítjuk, a tofut felkockázzuk.
  2. Az előkészített zöldségeket a wokban vagy mély serpenyőben felhevített olajon hirtelen megpirítjuk. Hozzáadjuk a citromlét, a szójaszószt és a cseresznyepaprika-krémet, majd rövid hűtés után beleforgatjuk a tofukockát. Az egészet áttesszük egy tálba, és némi sóval, borssal, cukorral, valamint finomra aprított korianderrel pikánsra ízesítjük.
  3. A réteslapokat egy tiszta konyharuhán vagy abroszon széthajtjuk, és a széleket olajjal megkenjük. (Esetleg a közepüket olajjal megcsepegtetjük, hogy jobban fogják a tölteléket.)
  4. Ezután a lapokat egymásra helyezzük, és lazán elosztjuk rajtuk a zöldséges keveréket. Az oldalsó széleket ráhajtjuk, majd a rétest a konyharuha segítségével feltekerjük, és az illesztéssel lefelé átemeljük egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
  5. Végül a tetejét is megkenjük egy kevés olajjal, és a 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés

Hideg vízbe mártott késsel lehet szépen szeletelni! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss