Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges rakott krumpli

60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A krumplit sós vízben, hajában megfőzöm. A sárga- és a fehérrépát meghámozom, félpuhára főzöm egy másik edényben. A tojásokat keményre főzöm, a kétféle sajtot lereszelem, a póréhagymát felkarikázom. A konzerv kukoricát leszűröm.

Amikor a krumpli megfőtt, hagyom kissé hűlni, meghámozom, és vékony, olyan 4-5 milliméteres szeletekre vágom, a répákat felkarikázom, a főtt tojásokat meghámozom, tojásszeletelővel felszeletelem.

Vajjal kikenek egy tepsit, 1 sor krumplit teszek bele, erre vegyesen répa- és póréhagyma karikákat helyezek, majd egy sor karikázott főtt tojás következik, ezt a sort sózom, borsozom, majd a kukoricakonzervből adok rá. Megszórom az egyik fajta reszelt sajttal, meglocsolom tejföllel, és kezdem, előröl a krumplival. Ezt a réteget a másik sajttal szórom meg. Így pakolom egymásra a rétegeket, míg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére reszelt sajt maradjon, amit alaposan meglocsolok még tejföllel.

180 fokosra előmelegített sütőbe tolom, 25-30 perc alatt készre sütöm, isteni finom, ha a sajt rápirul a tetejére.

Frissen, melegen tálalom, aki kéri, még tejföllel meglocsolhatja.

Megjegyzés

A hozzávalók egyéni ötlet alapján variálhatóak, kerülhet bele gomba, cukkini, padlizsán, kinek-kinek kedve, ízlése szerint.
- Nanasnani

Ezek is érdekelhetnek

Friss