Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges ragu metélt tésztával

30 perc
bonyolult
átlagos
2 adag

Elkészítés

1.

Az újhagymát felvágjuk vastagabb karikákra. A fokhagymát és a bazsalikomot felaprítjuk. A cukkinit legyaluljuk.

2.

A kukoricaszemeket éles késsel, közvetlenül a cső mellett levágjuk a csőről. A paradicsomot ízlés szerint felszeleteljük. Egy wokban (vagy serpenyőben) felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát, megpároljuk.

3.

Pár perc múlva adjuk hozzá a kukoricát és az apróra vágott fokhagymát, majd ízlés szerint megszórjuk a fűszerekkel. Ezután alaposan összekeverjük, és pár percig tovább pároljuk, majd hozzáadjuk a vékonyra gyalult cukkinit. Összekeverjük, majd felöntjük a vízzel, és félig lefedve roppanósra pároljuk.

4.

Amikor a zöldségek már roppanósak, hozzáadjuk az ízlés szerint feldarabolt paradicsomot, majd óvatosan összekeverjük. Pár pillanat múlva levesszük a tűzről, és egészen lefedjük, hogy a paradicsom is megpárolódjon egy kicsit.

5.

Közben a tésztát kifőzzük enyhén sós vízben, majd leszűrjük. A leszűrt tésztát ezután visszatesszük a főzőedénybe, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, megszórjuk egy csipet sóval, és óvatosan összeforgatjuk. Tálaláskor a tányérra halmozzuk a tésztát, majd rákanalazzuk a zöldséges ragut. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss