A lila hagymát megpucoljuk, és vékonyan felkarikázzuk. A zöldborsóhüvelyt és a csilipaprikát vékony szeletekre vágjuk. A csiperke- és a rókagombát megtisztítjuk; a csiperkét felnegyedeljük. A zöldbabot 3-4 centis darabokra vágjuk.
A tejfölt összekeverjük a feltört egész tojásokkal, megborsozzuk, és egy csipet sót adunk hozzá. A felengedett leveles tésztával kibéleljünk egy 28 centis formát, úgy, hogy pereme is legyen. Az alját villával megszurkáljuk, majd a 170-180 fokra előmelegített sütőben elősütjük.
A vajat és az apróra felkockázott szalonnát serpenyőbe tesszük, ropogósra sütjük, majd egy tányérra szedjük. A szalonnás zsiradékon megpirítjuk a gombát és a cukkinit, majd a szalonnához tesszük. A maradék zsiradékon átforgatjuk a hagymát, a csillit, a borsóhüvelyt és zöldbabot. Az összes zöldségfélét összekeverjük.
Az elősütött tésztán egyenletesen eloszlatjuk a zöldségeket, majd ráöntjük a tejfölös-tojásos keveréket. Megszórjuk a friss kakukkfűvel és oregánóval. A tészta közepére ütjük a fürjtojást, és végül paradicsomgerezdekkel díszítjük. 180-190 fokra előmelegített sütőben kb. 40-50 percig sütjük.