Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges pulykaraguleves

MME MME
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az olívaolajat felforrósítjuk, beleszórjuk az apróra vágott vöröshagymát, a kicsi kockákra darabolt sárgarépát, fehérrépát, zellergumót, a 2x2 centis kockákra vágott pulykacombot, és kevergetve fehéredésig sütjük. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy 4-5 ujjnyival ellepje, majd ha felforrt, sózzuk, borsozzuk, és közepes tűzön majdnem puhára főzzük.

Ekkor a tejfölt a liszttel, kevés vízzel elkeverjük, majd kevés forró levet adunk hozzá, hogy a hőmérséklete kiegyenlítődjön, és kevergetve a leveshez öntjük. Ha felforrt, lehúzzuk a tűzről, sózzuk, borsozzuk, és aprított petrezselyemmel, tárkonnyal, frissen csavart citromlével pikánsra ízesítjük.

Forrón tálaljuk, és ízlés szerint főtt lúdgégetésztával, azaz csigatésztával vagy más levesbetéttel is gazdagíthatjuk.

Megjegyzés

A tejfölt azért keverjük el egy kevés forró levessel, mert ha a tejterméket hidegen öntjük az ételbe, kicsapódik. Fotó: AS
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss