Simára keverjük a tejet, a tojást, a szódavizet, és a lisztet. A tésztát 30 percig pihentetjük, majd kiolajozott serpenyőben egyesével kisütjük a palacsintákat.
A töltelékhez puhára pároljuk a meghámozott, felaprított répát és a borsót, majd sózzuk, borsozzuk.
A mártáshoz felmelegítjük a tejszínt, és kevergetve megolvasztjuk benne a lereszelt sajtot. Sóval, borssal ízesítjük, majd tálalás előtt megszórjuk paprikával.
A snidlinges tejfölhöz kikeverjük a tejfölt a meghámozott, lereszelt fokhagymával, a finomra aprított snidlinggel és egy kevés sóval.
Tálalás előtt a palacsinták közepére teszünk 1-1 ek tölteléket, majd mindegyiket batyuvá formázzuk, és fogpiszkálóval rögzítjük. A mártást és a snidlinges tejfölt külön kínáljuk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!