Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges palacsinta

MME MME
3.5/5
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • A tésztához:
  • 1 csokor petrezselyem
  • 35 dkg liszt
  • 1 csipet szerecsendió
  • 1/2 l tej
  • 6 tojás
  • 8 dkg vaj a sütéshez
  • A töltelékhez:
  • 30 dkg brokkoli
  • 25 dkg sárgarépa
  • 25 dkg karalábé
  • 25 dkg póré
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 dl tejszín
  • 1 citrom leve
  • 10 dkg sajt reszelve

Elkészítés

Előkészítés: A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk. A lisztet összekeverjük a szerecsendióval, fél teáskanál sóval, a tejjel, a petrezselyemmel, és egymás után beledolgozzuk a tojásokat. A tésztát 20 percig állni hagyjuk.

Elkészítés: A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük. A répát, a karalábét meghámozzuk, vékony rudakra vágjuk. A pórét megtisztítjuk, felkarikázzuk. A szebb zöldségdarabokat félretesszük, a maradékot fél liter vízben kb. 30 percig főzzük, majd átpasszírozzuk. Felforrósítjuk a vajat, világosra pirítjuk benne a lisztet, és belekeverjük a zöldséglevet az átpasszírozott zöldségekkel. Hozzáadjuk a tejszínt, és kb. 15 percig főzzük. Sóval, citromlével ízesítjük. A tésztából egymás után vastag palacsintákat sütünk, azaz felforrósítjuk egy evőkanál vajat egy serpenyőben, és két merőkanál tésztát öntünk bele. Mindkét oldalát megpirítjuk. Addig folytatjuk, amíg a tészta elfogy. A félretett zöldségeket külön-külön bő forró vízben ropogósra főzzük. Leszűrjük, elkeverjük kevés mártással, és megtöltjük vele palacsintákat. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. Kivajazunk egy tűzálló tálat. A palacsintákat összehajtjuk, a tálba fektetjük, megszórjuk a reszelt sajttal, és a sütőben kb. 15 perc alatt rápirítjuk a sajtot. A maradék mártással leöntve kínáljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 899 kcal

Ezek is érdekelhetnek

Friss