Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges oldalas

MME MME
2 3.7/5
75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítése: a húst négy darabba vágom (a csontok mentén ez könnyen lehetséges). A zöldséget tisztítás után karikákra vágom, a hagymát felaprítom. A petrezselyemzöldet felmetélem.

Elkészítése: nagy serpenyőben felforrósítom az olajat, és a hagymát üvegesre fonnyasztom. Ráteszem mindegyik húsdarabot, és mindkét oldalát lepirítom. Ezután belerakom a zöldséget, és aláöntök 1 pohárka vizet, majd megsózom, megborsozom. Fedő alatt puhára párolom. (Közben az elfőtt levet apránként egy-egy pohárka forró vízzel pótolom.) A puha húst kiszedem a serpenyőből, a visszamaradt zöldséget villával összetöröm, majd a liszttel simára kevert tejföllel behabarom. Kevergetés közben jól kiforralom, végül a húst is beleteszem. Zsemlegombóc vagy főtt tészta a hozzáillő köret, de a borsos hagyma is nagyon finom mellé. Tálaláskor kevés tejföllel meglocsolom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss