Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

15 perces zöldséges kuszkusz

15 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Allergének
  • Glutén

Elkészítés

  1. A zöldségkeveréket felöntjük annyi vízzel hogy ellepje, majd hozzáadjuk az ételízesítőt, egy mk sót, és pár perc alatt puhára főzzük. (Arra figyeljünk, hogy nehogy túlfőzzük a zöldségeket, pár perc éppen elég nekik.)
  2. Ezután leszűrjük, és melegen tartjuk, a főzőléből pedig meghagyunk 1,5 dl-t.
  3. A kuszkuszt ezután felöntjük a 1,5 dl főzőlével, lefedjük, és pár percig állni hagyjuk, hogy felszívja a levet.
  4. Ezután a kuszkuszhoz adjuk a zöldségkeveréket, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és összekeverjük. 

 

Megjegyzés

Tálaláskor az elkészült zöldséges kuszkuszt ízlés szerint kínálhatjuk húsok mellé, de magában elfogyasztva is nagyon finom. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss