Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges kukoricafasírt (pufánk)

15 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A kukorica levét leöntjük, egy tálba szórjuk, a többi hozzávalót is beletesszük, legvégén a tejet. Lazán összekeverjük, olyan legyen az állaga, mint a nokedlinek, de persze itt a liszt csak ahhoz kell, hogy összefogja a zöldséget.

Ne fűszerezzük túl, úgy finom, ha gyengén ízesítjük.

Egy serpenyőben olajat hevítünk, és ebbe kanalazzuk a pufánkokat, egy kicsit még el is lapogathatjuk. Mindkét oldalát szép világosbarnára sütjük (pár perc), és tálalhatjuk is.

Megjegyzés

Lehet köretként, saláta mellé, vagy csak úgy magában, tejföllel, joghurtos öntettel, nagyon finom, könnyű étel.

Ragaszkodjunk a friss petrezselyemhez, mert annak kijön a kellemes íze, a szárítottnak nem. - ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss