Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges krumplifasírt édes-savanyú szósszal

60 perc
bonyolult
olcsó
4 adag
Hozzávalók
  • A fasírthoz:
  • 1 kg krumpli
  • 2-3 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 nagy fej hagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • bors
  • 3-4 db tojás
  • 3-4 ek liszt
  • 3-4 ek zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez
  • A szószhoz:
  • 1 l paradicsomlé
  • 1 fej hagyma
  • 2 ek olaj
  • 3-4 ek barnacukor
  • 2-3 ek ecet
  • bors
  • szójaszósz
  • 2 ek krumplipehely

Elkészítés

  1. A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, krumplinyomóval megtörjük, kihűtjük. A zöldségeket megtisztítjuk, megfőzzük, apró kockákra vágjuk. A zöldpetrezselymet megvágjuk, a hagymát felaprítjuk, a fokhagymát kipréseljük.
  2. Összekeverjük az előkészített zöldségeket, ráütjük a tojásokat, megsózzuk, -borsozzuk, megszórjuk a liszttel, és alaposan összegyúrjuk. (Ha túl híg, akkor adjunk még hozzá lisztet.)
  3. A masszából kanállal adagokat szaggatunk, és prézlis deszkán gombócokká formázzuk. Bő, forró olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük, szalvétára szedjük.
  4. A szószhoz először apróra vágjuk a hagymát, és az olajon üvegesre dinszteljük. Felöntjük a paradicsomlével, és 10 percet forraljuk. Ízlés szerint megcukrozzuk, ecetezzük, fűszerezzük, végül beleszórjuk a krumplipelyhet, és további pár percig főzzük. A forró krumplifasírtokkal tálaljuk, de hidegen is finom.

Megjegyzés

Laktató egytálétel, finom vacsora lehet. - sildiko2

Ezek is érdekelhetnek

Friss