hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges-kolbászos lebbencsleves

45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag

Elkészítés

Elkészítés: A szalonnát vágjuk kisebb kockákra, a kolbászt karikázzuk fel. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk apróra. A sárgarépát, petrezselyemgyökeret és a krumpli vágjuk fel ízlés szerint.

Egy edénybe tegyük bele a felkockázott szalonnát, kevergetve süssük pár percig, majd szedjük ki a zsiradékból, tegyük félre. (Ha szükséges, egy pici zsírt tegyünk alá.) A visszamaradt zsiradékon pirítsuk aranybarnára a tésztát, szedjük ki, és tegyük félre.

Ezután a visszamaradt zsiradékhoz adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, páároljuk üvegesre, adjuk hozzá a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret, majd pár perc párolás után az apróra vágott fokhagymát, a felkarikázott kolbászt és szalonnát. Szórjuk meg a pirospaprikával, keverjük alaposan össze, öntsük fel a vízzel, ízlés szerint sózzuk, adjuk hozzá a köménymagot, és főzzük félpuhára a zöldségeket.

Ezután adjuk hozzá az előzőleg megpirított tésztát és a krumplit, majd főzzük készre a levest.

Tálaláskor szedjük a levest tányérba, szórjuk meg ízlés szerint petrezselyemzölddel, és úgy kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek