Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges-joghurtos tésztasaláta

30 perc
egyszerű
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A tojásokat megfőzzük, majd aprór kockázzuk. A paprikát és a paradicsomot szintén felkockázzuk. A gombát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és kevés olajon megpároljuk. Ezalatt a tésztát sós vízben kifőzzük. Van, aki aki kicsit keményebben szereti a tésztát (al dente), van, aki egészen puhára főzve. Én előbbi kategoriába tartozom, így én kicsit előbb kiszedem a főzővízből a már megfőtt, mégsem szétfőtt tésztát.

Miután leszűrtük és lecsepegtettük a tésztát, hozzákeverjük a zöldségeket, a tojásokat, ízlés szerint sót, borsot, fűszereket. A majonézt a joghurttal és pár csepp citromlével összekeverjük, majd a tésztára öntjük, s ezzel is összekeverjük. A sajtot ráreszeljük, és az apróra vágott pertezselymet rászórjuk.

A végeredmény bármilyen egyszerű is, igazán nagyon finom!

Megjegyzés

A tésztát azért érdemes al dente főzni, mert úgy kevesebb joghurtot (vagy bármilyen öntetet) szív magába, s kevésbé lesz mászkos, ragacsos jellegű.
- kvirag82

Ezek is érdekelhetnek

Friss