Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges indiai samosa

MME MME
1 3.7/5
45 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A zöldségeket apróra vágjuk, együtt megfőzzük. Közben a hagymát olajon megpároljuk, beledobjuk a fűszereket és a megpárolt zöldséget kevés lével. Tovább sütjük még 1-2 percig, hogy krémszerű legyen. A lisztből, a vajból és vízből gyurmaszerű tésztát gyúrunk, 10-12 db golyót formálunk belőle, vékony, kerek lapokat nyújtunk. A lapok egyik felébe kis zöldséghalmokat teszünk, széleit bevizezzük, összehajtjuk, és körömmel összecsipkedjük, tehát félkör alakú táskákat kapunk. Forró olajban 4-5 perc alatt aranybarnára sütjük. Csatniba mártogatva esszük.

Megjegyzés

Indiában ezt az ételt minden utcasarkon árulják, mint itt a hamburgert. Elég bonyolultnak tűnik a leírás, de a zöldséget akár előző nap is elkészíthetjük, a tészta pedig 2 perc alatt kész. Természetesen bármivel tölthetjük, nekem ez a kedvencem. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss