Elkészítés: A zöldségeket enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük. Hozzáadjuk a főtt burgonyát és a csirkehúst, a majonézzel és tejföllel összekeverjük, ízesítjük. 8 keménytojás végeit levágjuk, és belereszeljük a masszába.
A zselatint oldásig melegítjük, hagyjuk langyosra hűlni. Az egészet összekeverjük.
Egy őzgerincformát kibélelünk fóliával. A massza felét beletesszük, és a tojások helyét kialakítjuk. Miután a tojásokat beleraktuk, a maradék masszát ráhelyezzük. Kicsit az asztalhoz veregetjük, hogy tömörüljön. A fóliát felhajtjuk, betakarjuk, 4-5 órára hűtőbe tesszük.
Kiborítva szépen lehet szeletelni. Hidegtálakhoz, sültekhez adjuk. Nagyon mutatós és finom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre