Elkészítés: A kiklopfolt húst sózzuk, borsozzuk, majd állni hagyjuk.
A kelkáposztalevelet és az egészben hagyott zöldbabot forrásban lévő sós vízben 5 percig főzzük, leöntjük róla a vizet, és hagyjuk szikkadni.
A répát durvára lereszeljük, hozzákeverjük a lisztet, a sajtot, a tojás sárgáját, fűszerezzük sóval, borssal és őrölt szerecsendióval.
A húsra 1 káposztalevelet terítünk, majd
sonkaszeletet borítunk rá. Ezután megkenjük a sárgarépamasszával, a szélére néhány darab zöldbabot teszünk, majd feltekerjük, és összetűzzük hústűvel.
A serpenyőbe helyezett roládokat forró olajban hirtelen kisütjük, majd megszórjuk kakukkfűvel, fehérbort öntünk alá, és fedő alatt puhára pároljuk, végül pirosra sütjük.
Sült burgonyával tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre