Elkészítés: Tálba tesszük a darált húst, majd hozzáadjuk a feltört és kissé felvert tojásokat, a sajtreszelőn lereszelt zöldségféléket, az aprított fokhagymát, snidlinget. Sózzuk, borsozzuk, és laza keverő mozdulatokkal a masszát fellazítjuk. Hozzáadjuk a vizet, az olajat, a szódabikarbónát és 2-3 evőkanál zsemlemorzsát, folytatjuk a laza keverést mindaddig, amíg érezhetően laza és lágy masszát nem kapunk. Formálható legyen, ha szükséges, zsemlemorzsát adhatunk még hozzá.
Szórjuk rá a piros színű goji bogyót, a masszából formáljunk 5-6 cm-es hengereket, és felforrósított grillen vagy serpenyőben, kevés olajon süssük ki a húst minden oldalán.
Köretként adhatunk hozzá sült burgonyát, de gyöngyhagymával, darált paprikával, édes chiliszósszal is finom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre