Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges húsgolyó grillezve

60 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: Tálba tesszük a darált húst, majd hozzáadjuk a feltört és kissé felvert tojásokat, a sajtreszelőn lereszelt zöldségféléket, az aprított fokhagymát, snidlinget. Sózzuk, borsozzuk, és laza keverő mozdulatokkal a masszát fellazítjuk. Hozzáadjuk a vizet, az olajat, a szódabikarbónát és 2-3 evőkanál zsemlemorzsát, folytatjuk a laza keverést mindaddig, amíg érezhetően laza és lágy masszát nem kapunk. Formálható legyen, ha szükséges, zsemlemorzsát adhatunk még hozzá.

Szórjuk rá a piros színű goji bogyót, a masszából formáljunk 5-6 cm-es hengereket, és felforrósított grillen vagy serpenyőben, kevés olajon süssük ki a húst minden oldalán.

Köretként adhatunk hozzá sült burgonyát, de gyöngyhagymával, darált paprikával, édes chiliszósszal is finom.

Megjegyzés

Szárított goji bogyó bio boltokban, nagyobb áruházakban vásárolható, de kertünkben is nevelhetünk fácskát, amiről augusztustól-októberig szüretelhetjük a bogyókat. Az 1 éves fácskámról októberben kb. 80 bogyót szüreteltem. Nagyon egészséges. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek