Elkészítés: Karikára vágjuk a leveszöldséget, és a felszeletelt vöröshagymával, a babérlevéllel, a szemes borssal és a sóval együtt annyi enyhén ecetes vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük.
Szűrőkanállal kivesszük a zöldséget, lecsurgatjuk, ezután 8 dkg margarinban a cukorral együtt megpirítjuk. Meghintjük liszttel, felengedjük annyi
főzőlével, hogy sűrű mártást kapjunk.
Citromhéjjal, citromlével, tejföllel és mustárral ízesítjük.
Margarinnal kikenünk egy jókora tűzálló tálat. Belefektetjük a felolvadt, tenyérnyi szeletekre vágott halakat, megsózzuk, megöntözzük citromlével, a tetejére hintjük a maradék margarin darabkákat, és a sütőben megsütjük, de nem pirítjuk!
A végén leöntjük a forró mártással, és főtt spagettivel körítve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre