A húst és a zöldségeket is 3-4 cm-es csíkokra vágjuk, a gombát felszeleteljük.
A húst sózzuk, borsozuzk, hagyjuk kicsit állni.
A zöldségeket a kanál vajon sóval 2-3 percig pároljuk, amíg egy kis színt kapnak.
Egy lábosban felforrósítjuk az olajat, beletesszük a csirkemell csíkokat, minden oldalon megpirítjuk egy kicsit, majd egy szűrőlapáttal kiszedjük.
A visszamaradt olajba tesszük a kockára vágott hagymát, világosra pirítjuk, majd hozzátesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk, pároljuk, amíg levet ereszt.
Ekkor visszatesszük a húsokat (a lecsepegő levével együtt) és a vajban párolt zöldségeket is, mindig kevés vizet adva hozzá együtt pároljuk, amíg a hús puha nem lesz.
Végül zsírjára sütjük, megszórjuk a liszttel, elkeverjük, felöntjük egy kis vízzel, ettől lesz finom szaftja, majd beletesszük a tejfölt és jól összeforraljuk. Ha szükséges, még sózzuk és pici borssal ízesítjük.
Tálaláskor a gombás, zöldséges, húsos ragut a kifőtt tésztára szedjük.