hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges gombaleves nyuszi cipóban

75 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. Olajon megdinszteljük a felkockázott hagymát. Megszórjuk fűszerpaprikával, és rátesszük a felkarikázott sárgarépát és a szeletelt gombát. Annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, és 8-10 percig pároljuk.
  2. Ekkor hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, beletesszük a csokor tárkonyt, és felengedjük a maradék vízzel. Amikor puhára főttek a zöldségek, behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel, és sűrűre főzzük.
  3. Elővesszük a cipónkat. A tetejét levágjuk, ebből kivágjuk a nyuszi füleit, a belsejét kiszedjük, beletesszük egy mélyebb tányérba, majd telemerítjük levessel. A zsemlét fogvájóval a kenyér széléhez rögzítjük. A füleket eligazgatjuk. A nyuszi szemei és az orra kettévágott fekete olajbogyó, a szája egy vékony cikk sárgarépa. Fodros petrezselyemmel körberakjuk és tálalhatjuk.

 

Megjegyzés

Tavaszi receptverseny - Scsilluka

Ezek is érdekelhetnek