Előkészítés: A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A pórét megtisztítjuk, megmossuk, és 1 cm vastagon felkarikázzuk. A répát meghámozzuk, megmossuk, apró darabokra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, és négybe vágjuk vagy felszeleteljük.
Elkészítés: Forró vízben a pórét 3 percig, a répát 4 percig külön-külön blansírozzuk. Hideg vízzel leöblítjük, leszűrjük, lecsepegtetjük. A vajat felforrósítjuk, üvegesre pároljuk benne a hagymát. Felét kiszedjük, és félretesszük. A maradékhoz keverjük a gombát, és 5 percig együtt pároljuk. Ráöntjük a bort, a levest, a tejszínt, lefedjük, és kb. 15 percig főzzük. Közben a csomagon olvasható utasítás szerint kifőzzük a tésztát. Leszűrjük, lecsepegtetjük. A darált húst összekeverjük a félretett hagymával, a tojásokkal és a zsemlemorzsával. Sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük. Nedves kézzel kb. 16 darab kis golyót formázunk a masszából. Felforrósítjuk az olajat, és körös-körül kb. 10 perc alatt megsütjük benne a golyókat. A szószt sóval, borssal ízesítjük, belekeverjük a pórét, a répát, a tésztát, és végül a húsgolyókat. Lassú tűzön kb. 10 percig főzzük. Tálaláskor megszórjuk vágott petrezselyemmel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre