Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges és csirkés quesadilla

MME MME
60 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tortillalapokhoz:
  • 30 dkg liszt
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál só
  • 2 dl víz
  • A töltelékhez:
  • 1 padlizsán
  • 1 cukkini
  • 25 dkg hámozott paradicsom (konzerv)
  • 20 dkg csirkemell
  • 1 ág rozmaring
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • 30 dkg emmentáli vagy cheddar sajt
  • Jalapeno paprika

Elkészítés

Elkészítés: A tortillatészta hozzávalóit jól kidolgozzuk, 4 részre osztjuk, nyújtófával vékonyra nyújtjuk, közben folyamatosan lisztezve. Nagyméretű serpenyőben zsiradék nélkül megsütjük mindkét oldalát.

A töltelékhez a padlizsánt és a cukkinit fél centis szeletekre vágjuk, megsózzuk, 20 percet állni hagyjuk, majd lemossuk, kinyomjuk, szárazra töröljük. Serpenyőben szárazon megsütjük mindkét oldalukon. Kivesszük, felkockázzuk, megfelezzük.

A serpenyőben megsütjük a csirkemellet egy kis olajon, 1 szál rozmaring és 2 gerezd fokhagyma társaságában. A csirkemellet sózzuk, és bekenjük a 1-1 evőkanál paradicsomlével (a konzervből). Felszeleteljük, visszadobjuk a serpenyőbe a sült zöldségek és a paradicsom egyik felével, ízesítjük.

A maradék zöldségeket és paradicsomot is összeforrósítjuk, fűszerezzük.

Egy tortillalapra ráhalmozzuk a csirkés tölteléket, elosztjuk egyenletesen, jalapeno paprikát teszünk rá ízlés szerint, megszórjuk reszelt sajttal, majd befedjük egy másik tortillalappal. A maradék két lapot a zöldségekkel töltjük ugyanígy. 140 fokos sütőben 15 perc alatt összesütjük. Nagy, éles pengéjű késsel cikkekre vágjuk, és mártással, tejföllel tálaljuk.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, Győrfi Viki fotója. A recepthez kapcsolódó további fotókat, tippeket és trükköket a Mesterkurzus blogban találsz! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss