Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges dahl

30 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: Wokban megmelegítjük a szezámolajat, majd megpirítjuk benne a vékonyra szeletelt hagymát, vékony csíkokra vágott céklát. Addig pirítjuk, amíg a cékla félpuha nem lesz, majd jöhet a kockákra vágott patiszon. Ezt is félpuhára pároljuk, ekkor jöhet a padlizsán, amit szintén kockákra vágtunk. Picit összepirítjuk a zöldségeket, majd felöntjük kb. fél dl vízzel, megszórjuk sóval, garam masalával (kb. 3 kiskanálnyi), kurkumával, gyömbérrel.

Ha megpuhultak a zöldségek, felöntjük a joghurttal, pici cukorral. Akkor jó, ha a leve besűrűsödik.

Megjegyzés

Gyönyörű színe lesz a garam masala és cékla keverékétől. Párolt, petrezselymes rizzsel könnyű egytálétel, diétába könnyedén beilleszthető, indiai jellegű étel.
- -Marcipán-

Ezek is érdekelhetnek

Friss