Elkészítés: A csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, és szárnyas fűszerkeverékkel megszórjuk.
A brokkolit és a karfiolt rózsáira szedjük, majd a répával együtt gőz felett vagy sós vízben félpuhára főzzük.
A besamelhez a vajat felolvasztjuk, beletesszük a lisztet, és 2-3 percet pirítjuk, majd felöntjük forró tejjel. Habverővel állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Ízesítjük ételízesítővel, borssal és szerecsendióval.
A csirkemelleket tepsibe vagy jénaiba tesszük egymás mellé, majd mindegyikre teszünk a brokkoliból, a karfiolból és a répából. Habzsák vagy kanál segítségével besamelt halmozunk rá, megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített /légkeveréses/ sütőben 25-30 perc alatt 150 fokon megsütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre