Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges csirkeleves tésztával

120 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A húst és a zöldségeket alaposan megmossuk, megtisztítjuk. Egy nagyobb fazék aljára fektetjük a feldarabolt húst, és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy jócskán (4-5 ujjnyira) ellepje. Forrásig hevítjük, hozzáadjuk (teatojásba zárva) a szemes borsot, a fokhagymát, a cseresznyepaprikát, valamint a hagymát egészben és egy kevés sót. Fedő nélkül, lassú forralással, gyöngyöztetve fél óráig főzzük.

Ezután beletesszük a hasábokra vágott zöldséget, a kelkáposztát, a zöldpaprikát és a paradicsomot egészben, a csokorban hagyott petrezselymet, és további lassú, gyöngyöztető forralással, fedő nélkül az egészet puhára főzzük.

Közben a levestésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd tálaláskor a levesbe teszünk belőle ízlés szerint.

Ezek is érdekelhetnek

Friss