Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges csirkegaluska

MME MME
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítése: A megtisztított zöldséget, burgonyát és a csirkehúst a két húsleveskockából babérlevél hozzáadásával készült két liter levesben puhára főzzük. Amikor megfőtt, szűrőkanállal kivesszük, lecsöpögtetjük, és a tojást, a túrót, tíz dkg reszelt sajtot és ugyanannyi zsemlemorzsát hozzáadva összeturmixoljuk. Sózzuk, fűszerezzük. A masszát negyedórát állni hagyjuk. Ezután vizes evőkanállal nagy galuskákat (kb. húszat) szaggatunk, először lisztbe, majd morzsába forgatjuk, és kivajazott tűzálló tálba rakjuk. A maradék húslevesből fél litert a galuska alá öntünk, és fél órára előmelegített sütőbe tesszük. A sütőből kivéve szűrőkanálban lecsöpögtetjük. Közben három dkg vajból, egy evőkanál lisztből világos rántást készítünk, és felöntjük a tejjel. Állandó kavarás mellett öt percig főzzük, majd hozzáöntünk három dl húslevest, fűszerezzük, végül beletesszük az apró kockára vágott Camemert sajtot. A galuskát visszarakjuk az ismét kivajazott tálba, és forró sütőbe tesszük. Tíz perc múlva kivesszük, reszelt sajttal és apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss