Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges csirke

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • 4 db csirkecomb
  • bors
  • 10 ek olívaolaj
  • 10 dkg koktélparadicsom
  • 1 db padlizsán
  • 40 dkg csicseriborsó (konzerv)
  • 2 ek citromlé
  • őrölt római kömény

Elkészítés

  1. A csirkecombokat bedörzsöljük sóval, borssal, és megpirítjuk 4 ek felforrósított olívaolajon, majd kivesszük.
  2. A visszamaradt olajon puhára sütjük a megmosott paradicsomokat, majd ezeket is kivesszük. A padlizsánt megmossuk, a végét levágjuk, majd felszeleteljük. Sózzuk, borsozzuk, majd aranyszínűre pirítjuk a visszamaradt olajon.
  3. A csicseriborsót lecsepegtetjük. Tűzálló tálba rakjuk a sült padlizsánnal, a megmaradt olívaolajjal, a citromlével és egy csipet római köménnyel. A tetejére rakjuk a paradicsomot és a combokat, majd 200 fokon 30 perc alatt készre sütjük.

KOLBÁSZOS CSIRKE FEHÉR BABBAL 

KATALÁN NARANCSOS CSIRKECOMB 

Megjegyzés

Az eredeti recept a print Mindmegette magazinban jelent meg. A lapot keresd minden héten 13 megyei napilap mellékleteként. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss