Elkészítés: A zsiradékon megfuttatom a hagymát. Hozzárakom a felaprózott zöldségeket, és fedő alatt lassú tűzön 15 percig párolom. Felengedem kb. 1,5 l vízzel. Beleteszem a leveskockákat, a babérlevelet, a citromlevet, valamint teatojásban a köménymagot és a kakukkfüvet.
Kb. további 45 perc főzés nem túl pépesre turmixolom. Az egészet egyszer még átforralom, ha kell, utánaízesítem.
Levesestányérba merem, tejföllel kínálom. Pár nap állás után még jobban összeérnek az ízek. Hidegen, melegen egyaránt finom, üde leves, és gyönyörű látvány.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre