Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges bulgurrizottóval töltött padlizsán

MME MME
60 perc
rafinált
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat kettévágjuk, de nem hosszában, hanem henger alakúra. Olívaolajjal enyhén meglocsolt tepsiben, előmelegített sütőben elősütjük sóval és borssal megszórva, 185°C-on 16-18 percig. Majd a húsukat kiszedjük és feldaraboljuk.
  2. Egy normál rizottóhoz hasonlóan a hagymát és a fokhagymát olívaolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a bulgurt. Pici pirítás után folyamatosan hozzáadunk minden zöldséget a paradicsom kivételével (kaliforniai paprika, zöldborsó, padlizsán belseje), és folyamatosan felöntjük folyadékkal. Sóval, borssal, sáfránnyal, rozmaringgal, és parmezán sajttal ízesítjük és készre főzzük (ügyeljünk arra, hogy ne főjön szét).
  3. A kész rizottónkat megkóstoljuk, tovább ízesítjük, ha szükséges, és óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a kecskesajtot. Az így kapott sajtos rizottót beletöltjük az elősütött padlizsánokba.
  4. A sütőbe visszarakva további 10-12 percet sütjük, kicsit megpirítjuk.
  5. Közben egy edényben egy kevés vajat melegítünk, beletesszük az apróra felkockázott paradicsomot, sóval, borssal ízesítjük, és jól összeforraljuk. Tálalásnál ezt adjuk a töltött padlizsán mellé, olívaolajjal meglocsolva.

Megjegyzés

Recept: Péter András
Fotó: Tóth András
Styling: Filep Kata - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss