Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges bulgur buggyantott tojással

30 perc
bonyolult
átlagos
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bulgurt és a kisebb darabokra felvágott sárgarépát enyhén sós, forrásban lévő vízbe tesszük, majd elkezdjük főzni. Amikor félig megpuhultak, hozzáadjuk a zöldborsót, majd pár perc után a kukoricát is. Puhára, de roppanósra főzzük, majd leszűrjük.
  2. Egy edényben felhevítjük az olajat, ráöntjük az alaposan lecsepegtetett bulguros-zöldséges keveréket. Ezután ízlés szerint megsózzuk, és megszórjuk őrölt fehér borssal, majdalaposan összekeverjük.
  3. Egy másik edényben felforralunk kb. 1 liter vizet, majd beleöntünk 1 teáskanál ecetet. A tojásokat egyesével óvatosan beleütjük egy kisebb tálkába, majd szintén nagyon óvatosan, alacsonyról (a tál szinte érjen bele a vízbe) beleöntjük a forró vízbe. Gyöngyöző vízben főzzük 2-3 percig, hogy a fehérje megfőjön, de a sárgája még folyós maradjon. Amikor a tojás megfőtt, szűrőkanál segítségével kiemeljük a vízből, és hagyjuk lecsepegni.
  4. Tálaláskor a zöldséges bulgurt tányérra szedjük, majd ráhelyezzük a buggyantott tojásokat, és így kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss