Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges borjúragú spagettivel

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 40-50 dkg borjúhús
  • 10 dkg zeller
  • 10 dkg sárgarépa
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 2,5 dl húsleves (kockából)
  • 1 kis doboz sűrített paradicsom (70 g-os)
  • 1 babérlevél
  • 1-1 teáskanál szárított oreganó, bazsalikom, kakukkfű
  • őrölt bors
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 kis chilipaprika
  • 1 dl száraz vörösbor
  • Valamint:
  • 50 dkg spagetti
  • parmezán ízlés szerint

Elkészítés

Elkészítés: A húst apró kockákra, a hagymákat finomra aprítom. A zellert és sárgarépát durvára reszelem.

A vöröshagymát felhevített zsiradékban üvegesre pirítom, belepirítom a reszelt zöldségeket, a paradicsompürét, majd a húst a fokhagymával fehéredésig pirítom benne. Fűszerezem a hozzávalókkal, ráöntöm a bort, és elkezdem lassú tűzön párolni. Az elpárolgott folyadékot apánként húslevessel pótolom.

Főzés közben a chilit finomra aprítom, beleadom a raguba, és cukorral ízesítem.

A spagettit az utasítás szerint sós, forró vízben kifőzöm, leszűröm, és kevés olajjal összekeverem.

Tálaláskor a spagettit tányérra szedem, közepére halmozom a ragut, és megszórom kevés parmezánnal.

Ezek is érdekelhetnek

Friss