Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldséges borda

MME MME
4/5
45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A húst leöblítjük, lecsepegtetjük, szárazra törölgetjük, kissé kiverjük és besózzuk. A tököt meghámozzuk, kettévágjuk, és magjait eltávolítjuk. Húsát megmossuk, vékonyan felszeleteljük, és vékony csíkokra vágjuk. A pórét megtisztítjuk, megmossuk, 2 cm-es csíkokra, majd rézsútosan rombusz formájúra vágjuk. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, magjait, ereit eltávolítjuk, és a húsát a póréval azonos módon felaprózzuk. A fokhagymát meghámozzuk. A snidlinget leöblítjük, néhány szálat félreteszünk a díszítéshez, a többit finomra vágjuk.
Elkészítés: Nagyobb serpenyőben felforrósítunk 2 evőkanál olajat. Papírkendővel felitatjuk a hússzeletekről a nedvességet, az olajba tesszük, megszórjuk (frissen) őrölt borssal és a gyömbérrel, mindkét oldalukon 5-5 percig sütjük. Áttesszük a húst egy másik edénybe, lefedjük, melegen tartjuk. A serpenyőben lévő pecsenyeléhez adjuk a maradék olajat, felhevítjük, rádobjuk a pórét, a tököt és a paprikát, majd erős tűzön, állandóan keverve 3 percig pirítjuk. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a snidlinget, a szójaszószt és a chilit, mérsékelt tűzön további 5 percig pirítjuk, végül utánsózzuk, borsozzuk. A húst tálra rendezzük, mellé- és köré szedjük a zöldségragut, a félretett snidlingszálakkal díszítjük, és azonnal tálaljuk. Párolt rizs illik hozzá.

Megjegyzés

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 580 kcal

Lajos Mari receptje a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss