Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldségekkel töltött, grillezett pisztráng

30 perc
egyszerű
költséges
2 adag
Hozzávalók
  • 2 db közepes, konyhakész pisztráng
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 db tojás
  • 1 db citrom
  • 1 db sárgarépa
  • 3 szál újhagyma
  • 1 szál szárzeller
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0,5 dl száraz fehérbor
  • 1 db (Enjoy free!) gluténmentes fehér zsemle
  • pici (Milfina) laktózmentes tej
  • a körethez:
  • 20 dkg jázmin rizs
  • 20 dkg vegyes zöldség (fagyasztott)
  • 3 dkg (Milfina) laktózmentes vaj

Elkészítés

  1. A halat megmossuk, leszárítjuk, beírdaljuk és a citromlével kívül-belül meglocsoljuk, majd sóval, borssal bedörzsöljük.
  2. A szalonnát apró kockákra vágjuk, serpenyőben kipirítjuk a zsírját. A felesleget leöntjük, a maradékon megfonnyasztjuk a tisztított és vékony csíkokra vágott zöldségeket és a reszelt fokhagymát.
  3. Ízesítjük sóval, borssal és hozzáadjuk a fehérbort. Miután a zöldségeket megdinszteltük, levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk. A zsemlét kevés laktózmentes tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és hozzámorzsoljuk a zöldségekhez, hozzáadjuk a tojást és az egészet összedolgozzuk, ezzel a töltelékkel töltjük meg a halak hasüregét.
  4. A töltött pisztrángokat az előmelegített grillen, mindkét oldalukon, szép pirosra sütjük. A körethez a zöldségkeveréket laktózmentes vajon megpároljuk és ízesítjük egy kevés sóval. Jázmin rizzsel, párolt zöldségkörettel és citrom szeletekkel tálaljuk a töltött pisztrángot.

Megjegyzés

Ezt az ételt bátran ajánlom azoknak, akik figyelnek a vonalaikra, mert nagyon könnyű és finom étel, ilyenkor nyáron a nagy melegben sem terheli meg a gyomrot de mégis laktató. A rizs köret akár el is hagyható. - asabasa71

Ezek is érdekelhetnek

Friss