Elkészítés: Tűzálló tálba vagy tepsibe rakjuk a feldarabolt csirkét, sózzuk, borsozzuk, fűszerkeverékkel meghintjük. 1 kis fej vöröshagymát ráreszelünk, majd 15 dkg rizst egyenletesen rászórunk a csirkedarabok tetejére, majd ugyanígy a zöldborsót is. Petrezselymet, paradicsomot és paprikát aprítunk közé. A tetejét 1 kilónyi hámozott, apró karikára vágott burgonyával lefedjük.
Alufóliával letakarjuk, és a sütőben félig megsütjük.
Ekkor 1 pohár tejfölt 2 tojással felverünk, az alufóliát levesszük, a tojásos tejföllel meglocsoljuk, majd szép pirosra sütjük alufólia nélkül.
Mint a rakott burgonyát, szeletekre vagy kockára vágva tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre