Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldség madras (curry)

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A zöldségeket vágjuk egyforma, falatnyi darabokra, a hagymát apróra, a fokhagymát zúzzuk meg kicsit. Melegítsük fel az olajat, szórjuk bele a fűszerkeveréket, pirítsuk le. Tegyük hozzá a hagymát, a fokhagymát, pirítsuk azt is. Adjuk hozzá a züldségeket a következő sorrendben: sárgarépa és burgonya, pirítsuk le kicsit, majd sózzuk, és öntsük fel kevés vízzel. Közepes lángon pároljuk, majd 1-2 perc múlva adjuk hozzá a cukkinit és a sütőtököt, annyi vizet öntsünk alá, hogy fedő alatt megpárolódjon. Rövid lére hagyva nagyon kellemes, sűrű szaftot kapunk a végére, de akkor nagyon figyelni kell, hogy ne égjen le! Ha hosszabb lére engedjük, akkor nem kell folyamatosan keverni.

Amikor megpuhultak a zöldségek, hozzátehetjük a csicseriborsót. Érdemes megvenni a konzervet, mert így rengeteg időt meg lehet spórolni a csicseriborsó főzésével. Ha konzervet használunk, érdemes lemosni felhasználás előtt. Forraljuk össze az egészet, közben felvághatjuk a koriander zöldjét. Nem kell nagyon apróra. Szórjuk bele, keverjük el, majd öntsük hozzá a kókusztejet. Hagyjuk egyet rottyanni, és már kész is. Főtt basmati rizs illik hozzá.

Megjegyzés

Az indiai ételek nagyon fűszeresek, mégis könnyűek. Talán az ízek, az alapanyagok és a fűszerek harmóniája miatt. A hozzávalóktól sem kell megrémülni, mert zömmel könnyedén beszerezhetőek minden nagyobb bevásárlóhelyen. - ZefirAbdElNur

Ezek is érdekelhetnek

Friss