Elkészítés: Az uborkát hosszában kettévágjuk, a magokat eltávolítjuk. Az almát meghámozzuk, négybe vágjuk, a magházat eltávolítjuk. A dinnyét kimagozzuk, a héját levágjuk. Mindent nagy kockákra vágunk. A chilipaprikát félbevágjuk, kimagozzuk, finomra vágjuk.
A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk. Egy serpenyőt a tűzre teszünk, beleszórjuk a darált mandulát és az édesköményt, kicsit megpirítjuk, majd felöntjük az olajjal, hozzáadjuk a felaprított hagymát és fokhagymát, megdinszteljük.
Az eddig előkészített anyagokat turmixgépbe öntjük, pürésítjük. Egy éjszakát a hűtőben pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.
A betéthez a hagymát, a fokhagymát, az olívabogyót, a beáztatott mazsolát az olívaolajon megfonnyasztjuk, hozzátesszük a húst, megpároljuk. Amikor elfőtte a levét, hozzátesszük a lisztet, és felengedjük a zöldséglevessel. Folyamatosan keverjük, amíg besűrűsödik és az edény falától elválik.
A leveles tésztát kiterítjük, a kihűlt húskrémet egy csíkban ráhalmozzuk, feltekerjük úgy, hogy egyszer körbeérje, megformázzuk, megkenjük tojássárgával. 180 fokon 20-25 percig sütjük.
A hideg levest a falatnyi darabokra vágott húsos süteménnyel tálaljuk.